A moszkvai piramis

A moszkvai piramis

330
0
SHARE

Alig hajtunk ki az orosz fővárosból a Novorizsszkij sugárúton, amikor is egy furcsa, piramis alakú építményt láthatunk. A helybéliek zöme sem tudja, mi ez, vagy hibás információik vannak.

A tévedések onnan erednek, hogy az építményt Golod-piramis néven ismerik, a golod pedig az oroszban éhséget, éhínséget jelent. Ezért nagyon sokan azt gondolják, hogy az épület a 30-as évek éhínségéről kapta a nevét és valami múzeum vagy emlékmű.

Sose maradjon le a legizgalmasabb hírekről

Nos, egyik sem. A Moszkva mellett látható 44 méter magas épület tervezője Alekszandr Golod (innen tehát a név) és ezen kívül országszerte vagy egy tucatnyi készült el.
Tervezője energia piramisoknak nevezi, melyek átalakítja vagy  begyűjti a „bioenergiát”. Golod szerint a piramis forma „harmonizálja a környezet struktúráját”, ennek köszönhetően gyógyító hatást tulajdonít neki. Utóbbiban igen sokan hisznek, ezért is látogatják ezeket az épületeket.

Hogy így van, vagy sem, azt nem tudhatjuk, de maga az épület belülről is érdekes. 2017 májusában egy vihar következtében összedőlt.

NO COMMENTS