Ánya blogja: Buzizó liberálisok

Ánya blogja: Buzizó liberálisok

920
0
SHARE

Nekem van itt egy ismerősöm, ő voltaképpen orosz, bár gyerekkora óta itt él, de éppen ezért számára a nyelv jelenti az oroszságát és minden másban meg magyarként viselkedik.

Na, hát ő rendszeresen azzal piszkál, hogy ne zavarjam az embereket abban, hogy saját maguk legyenek. Legyek toleránsabb és nyugodtabban viszonyuljak mindenféle kisebbséghez. Röviden, rendszeresen valami istentelen hülyeséggel fáraszt. Nemrég együtt ebédeltünk és mesélt egy ismerőséről, akit – hogy a történetet értsem – úgy említett, hogy: „Na és ő buzi.”

Sose maradjon le a legizgalmasabb hírekről

Én meg: „Tessék? Egy pillanat. Hogy mondtad? Buzi? A saját barátodat buzinak nevezed? És hol van a tolerancia?” Hümmögött és addig csavarta a mondandóját tovább, mintha nem is hallotta volna azt, amit mondtam.

Természetesen, amikor olyan közegben vagyunk, akkor „meleget” mond, amikor nem hallja senki, akkor „buzit” mond. Amikor a menekültek már más országokon keresztül járnak, akkor sajnálja őket, amikor közel vannak, akkor kint kellene hagyni őket Európán kívüli táborokban. Ez viszont nem tolerancia, hanem egyszerű kétszínűség. Gondoltam, szólok.

Én Oroszországból jöttem, ahol a buzit bátran lehet buzinak hívni. Az én egyik legjobb barátom történetesen meleg. És én őt akkor is melegnek hívom, ha hallja, meg akkor is, ha nem.

NO COMMENTS