Az oroszok leszámolnak a kamuhírekkel

Az oroszok leszámolnak a kamuhírekkel

228
0
SHARE

Mindenkinek van több olyan ismerőse, aki minden hülyeséget megoszt – nos, ennek vetne véget az orosz törvényhozás. De lehet hogy semmit sem lehet majd posztolni.

A kormányzó Egységes Oroszország frakciója benyújtotta azt a törvényjavaslatot, mely büntetné a kamuhíreket közösségi oldalakon terjesztő személyeket. Eszerint ha valaki jogellenes, becsmérlő, vagy álhíreket terjeszt (és azt felszólításra nem törli azonnal), úgy magánszemélyként 3-5 millió rubelre 13-22 millió forintra), jogi személyek pedig ennek tízszeresére lesznek büntethetők.

Sose maradjon le a legizgalmasabb hírekről

A közösségi oldalak üzemeltetőit arra kötelezik, hogy tartsanak fel 0-24 órás munkarendben operátorokat, akikhez lehet fordulni panasszal egy adott kiírás vagy megosztás miatt. A működtetőknek 24 órájuk lesz arra, hogy töröltessék vagy maguk töröljék az érintett anyagokat.

Ha a javaslatból törvény lesz, úgy vélhetően – elkerülendő a büntetéseket – a közösségi oldalak törölni fognak minden bejegyzést amire bármilyen panasz érkezik anélkül, hogy ténylegesen vizsgálnák egy adott poszt tartalmát.

NO COMMENTS