Az öt legjobb moszkvai kilátó

Az öt legjobb moszkvai kilátó

217
0
SHARE

Honnan látható be legjobban a város, melyek a legérdekesebbek? Az orosz főváros bővelkedik látnivalókban, áttekintésükben segít néhány hely, ahonnan remekül belátni a várost.

1. Nagy Iván harangtorony
Sokáig a birodalom legmagasabb, 81 méteres építménye volt az 1505-1508 között emelt Nagy Iván-harangtorony. A tetejéig nem lehet feljutni, de a Kremlre onnan a legszebb a kilátás, hiszen pontosan ott helyezkedik el.

Sose maradjon le a legizgalmasabb hírekről

2. Megváltó Krisztus székesegyház
Négy kilátórész is ki van alakítva ahonnan remek rálátás nyílik a belvárosra, mint ahogy az előtte levő hídról is. A Moszkva-folyó partja, Novogyevicsi kolostor, Vörös Október csokigyár épülete és azok környéke látható be.

3. Veréb hegy
Az MGU előtti terület a legismertebb, ahonnan belátható az egész város, főleg a Luzsnyiki, a toronyházak és a City üzleti negyed. Kevesen tudják viszont, hogy az egyetem főépületének tetején is van egy kilátó.

4. Moszkva City
Az Imperia (Birodalom) torony 58. emeletén van kialakítva egy kilátó 230 méter magasan. Itt lehet időpontot előjegyeztetni.

5. Osztankinói torony
A méltatlanul elfeledett televíziós toronyban két kilátót is találunk: 340 méter magasan van egy nyitott rész, mely május-október között látogatható, az alatta levő szinten pedig egy egész évben funkcionáló zárt kilátó. Utóbbiban a padló egy része átlátszó a fényképezni akarók nagy örömére.

NO COMMENTS