Csurcshela – a grúz snickers

Csurcshela – a grúz snickers

340
0
SHARE

Ha már jártál Grúziában, akkor az utak mentén vagy a házak előtt kifeszített köteleken, egészen biztosan találkoztál már a hosszú, keskeny, rozsdaszínű vagy bordó, gyertyaalakú füzérekkel.

Ez a csurcshela, ami a klasszikus recept szerint úgy készül, hogy dióbelet vagy mogyorót sorban madzagra fűznek, ezt követően pedig néhányszor megmártják a főzés közben liszttel sűrített szőlőlében. Majd szellős helyen – gyakran a szabad ég alatt – kiszárítják. Van, hogy kívülről még porcukorban is megforgatják. Szeletelve érdemes fogyasztani, bár van, aki egy egész rudat is könnyedén elmajszol.

Sose maradjon le a legizgalmasabb hírekről

Magyarul talán a mustkolbász elnevezés a legtalálóbb. Rengeteg változata ismert és otthon is könnyen elkészíthető. Sok helyen a cukrot mézzel helyettesítik és gyakorlatilag bármilyen aszalt gyümölcs is felfűzhető a dió mellé.

 

NO COMMENTS