Egyre több orosz vesz külföldön ingatlant

Egyre több orosz vesz külföldön ingatlant

202
0
SHARE

Magyarország kiemelt célország lett. A tavalyi év adatai alapján jelentősen nőtt a külföldön ingatlant vásárlók száma, ugyanakkor egészen más okai vannak, mint korábban.

2013 előtt leginkább a saját célra történő vásárlás volt a jellemző az oroszokra, majd két év visszaesés után 2016-ban újra nőtt a kereslet a külföldi ingatlanok iránt. De a rubel leértékelődésének valamint a szankcióknak köszönhetően immár tőkebefektetésként tekintenek a vásárlásra.

Sose maradjon le a legizgalmasabb hírekről

Ennek köszönhető, hogy ingatlanforgalmazók felmérései szerint már a vevők négyötöde azért vásárol külföldön, hogy azt bérbe adhassa. A lakások tekintetében öt kiemelt célországot emelnek ki: Bulgáriát, Görögországot, Portugáliát, Horvátországot, valamint Magyarországot.

Dinamikusan nő az a réteg, mely szállodákat keres megvételre, ez elsősorban Ausztriára és Görögországra igaz. Továbbra is népszerűek azok az államok, ahol a letelepedési engedély megszerzésének egyik lehetősége az ingatlanvásárlás.

Magyarország viszonylatában erős hátrányként jelölik meg, hogy Németországhoz, Ausztriához képest jóval rosszabb feltételekkel lehet ingatlanhitelhez jutni.

Újdonság, hogy megjelentek a piacon az ingatlanalapok, szakértők szerint egyre gyakoribb lesz, hogy egy adott projekt kivitelezéséhez egyesülnek a befektetők.

NO COMMENTS