Emberek, elment az eszetek

Emberek, elment az eszetek

1228
0
SHARE

Franciaországban a terrortámadásban emberek haltak meg, Magyarországon meg a Facebook-felhasználók azon vitatkoznak, hogy jó dolog-e kitenni a francia trikolórt avatarnak vagy sem. Látom, ahogy az emberek két részre szakadnak: A zászlósok vannak többségben és lájkolják meg támogatják egymást, a zászlótlanokat pedig trollnak tartják és mindenféle szarnak elhordják. Mindenki haragszik, veszekszik a másikkal, törlik egymást az ismerősök közül. Egy zászló miatt, bazdmeg.

Érdekes módon azok a legagresszívabbak, akik együttérzést akarnak kifejezni a zászlóval. „Neked nem tetszik a zászlóm? Pedig ez csak szolidaritás! Úgyhogy most töröllek is az ismerőseim közül, te érzelmi intelligencia-hiányos idióta! Neked nincs szíved!” Elnézést, de így néz ki a szolidaritás?

Sose maradjon le a legizgalmasabb hírekről

A másik oldalon kisebb az agresszivitás, viszont nagyon ironikusan posztolnak a zászlósokról és az együtt érzőkről és eszüket vesztve kérik számon a másik oldal híres toleranciáját a beszélgetésekben.

Na, az én profilképem így néz ki:

Facebook-profilkép
Facebook-profilkép

Nem akarok én megsérteni senkit sem, veszekedni meg még kevésbé, de amint meglátom valakinek a fényképén a Facebook-gomb által előállított francia zászlót, önkéntelenül is egy bárányt képzelek oda és nem azt, hogy együtt érez a franciákkal.

És hát oroszként nem tetszik, hogy ez a nagy együttérzés kétszínű és nem három. Az Iszlám Állam két hete 224 ember robbantott fel egy orosz repülőn. Azóta, tehát az elmúlt két hétben, volt közben ez meg az Kenyában, Libanonban, Szíriában, sokkal több áldozattal. Miért nem érzett együtt senki? Ja, mert a Facebook nem csinált hozzá gombot?

Na, hát Isten legyen velük, a poszt nem erről szól. Emberek, kapcsoljátok ki az agyatokat és ne marakodjatok egy zászló miatt. Teljesen senkinek nincs igaza, viszont legalább mindenki hülyén néz ki.

Együtt érzek Franciaországgal. Viszont őszintén.

NO COMMENTS