Hagyományos azeri leves: Djusbara

Hagyományos azeri leves: Djusbara

416
0
SHARE

A djusbara egy igazi tradicionális azeri leves, ami aprócska húsos batyukat tartalmaz, melyek az orosz pelmenyihez hasonlítanak. Hagyományosan csontlevesből készül, a batyuk darált bárányhússal, vagy 1:1 arányban marha és bárány keverékével vannak megtöltve. A leves autentikus ízét a fűszerezése adja, tálaláskor kevés fokhagymás ecetet teszünk bele és szárított mentát vagy a koriander zöldjét morzsolunk a tetejére.

A batyuk mérete és a leves fűszerezése régiónkét eltér, van ahol sáfrányt tesznek bele vagy kurkumával ízesítik, de akad ahol borecet kerül a lébe.

Sose maradjon le a legizgalmasabb hírekről

Elkészítése:
A csontleves az itthon is ismert, hagyományos módon.
A töltelékhez itt találnak receptet, a pelmenyihez viszonyítva viszont általában jóval  kisebb batyukat célszerű készíteni, majd lassú tűzön kifőzzük a csontlevesben.

djusbara

Ha a batyuk felúsztak a tetejére, onnantól még kb. 4 percig főzzük és zöldfűszerekkel ízesítjük a végén.

Ha kíváncsi arra, milyen is az eredeti leves vagy más azeri, kaukázusi fogások, nézzen be a  Marquis De Salade azeri étterembe (Budapest, Hajós utca 43).

NO COMMENTS