Halas szoljanka

Halas szoljanka

397
0
SHARE

A szoljankát is nagyon sokféleképp készíthetjük, íme egy változata…
Hozzávalók:
60 dkg lazac
1 teáskanál só
3 db babérlevél
fél teáskanál őrölt feketebors
20 dkg sárgarépa
20 dkg zeller
10 dkg vöröshagyma
40 dkg érett paradicsom
10 dkg paradicsomsűrítmény (paradicsompüré)
1 dkg búzaliszt
8 dkg kapor
40 dkg kovászos uborka
15 dkg mag nélküli olívabogyó

halas-szoljanka

Sose maradjon le a legizgalmasabb hírekről

Elkészítése:

  • A halat feltesszük főni a fűszerekkel (só, bors, babérlevél)
  • Ha megfőtt leszűrjük, eltávolítjuk az esetlegesen benne lévő halcsontot/ szálkát.

halas-szoljanka-elkeszites-1

  • A sárgarépát, zellert apró kockákra vágjuk, és vajon megpároljuk, majd hozzáadjuk az apróra vágott hagymát.
  • A meghámozott paradicsomokat felszeleteljük, és hozzáadjuk a paradicsompürét. Gyengéden összekeverjük, és meghintjük a liszttel.

halas-szoljanka-elkeszites-2

  • A zöldséges egyveleget és a kaprot belerakjuk a levesbe, majd pár perc alatt puhára főzzük.

halas-szoljanka-elkeszites-3

  • Apróra vágjuk a kovászos uborkát és az olívabogyót is.

halas-szoljanka-elkeszites-4

  • A végén beletesszük a halat a levesbe az uborkával és az olajbogyóval együtt, az egészet gyengéden összekeverjük és lefedjük. Lekapcsoljuk a tűzhelyet. és 10 percig fedő alatt így hagyjuk állni a levesünket.

halas-szoljanka-elkeszites-5

Jó étvágyat kívánunk!:-)

 

 

NO COMMENTS