Hollywood orosz csillaga

Hollywood orosz csillaga

299
0
SHARE

A 60-as évek egyik legnagyobb hollywoodi sztárja volt Natalie Wood, kétszeres Golden Globe-díjas, háromszoros Oscar-díj-jelölt színésznő, aki ötévesen kezdte filmes pályafutását.

A nehéznek tartott természete miatt a botrányok királynőjének emlegették a színésznőt, aki Natalja Zaharenko néven látta meg a napvilágot. Szülei a forradalom idején emigráltak Vlagyivosztokból Kínába, majd költöztek át az Egyesült Államokba. Itt született meg 1938-ban a kislányuk, aki mát négyévesen feltűnt a filmvásznon. Eleinte Natalja (vagy Natasa) Gurdin művésznéven szerepelt, hétéves kora óta viszont már Natalie Wood.

Sose maradjon le a legizgalmasabb hírekről

Wood gyermekkorában 20 filmben szerepelt. Az 1947-es Csoda a 34. utcában című filmje tette széles körben ismertté. Testvére, Lana Wood szintén színésznő lett, Bond lányként jelent meg a filmvásznon.

Gyermekszerepekbe kényszerítették egészen 1955-ig, amikor is megkapta a Rebel Without a Cause című filmben, amiben partnerei James Dean és Dennis Hopper voltak. Ebben a szerepében már a felnőtt, tehetséges lányt mutatták, nem pedig a kislányt. 25 éves korára háromszor jelölték Oscar-díjra; Rebel Without a Cause (Ok nélkül lázadó, Haragban a világgal), Splendor in the Grass (Ragyogás a fűben) és a Love With the Proper Stranger (Szerelem a megfelelő idegennel) című filmekben nyújtott alakításaiért.

1961-ben Mariát játszott a West Side Story-ban, a film nagy sikert aratott. A filmben eredetileg ő énekelt, de később inkább Marni Nixon hangját választották a filmkészítők. A következő évben már saját hangján énekelt a Gypsy című musicalban. 1965-ben szintén saját hangján énekelt a The Great Race című filmben amelyben olyan partnerei voltak, mint Jack Lemmon és Tony Curtis.

Mindössze 41 éves volt, amikor egy baleset következtében vízbe fulladt.

NO COMMENTS