Így látnak minket az orosz turisták!

Így látnak minket az orosz turisták!

648
0
SHARE

Mit jegyeznek meg Magyarországról az orosz turisták, mire figyelnek fel vagy tekintik furcsának, különlegesnek? Válogatás az orosz turisztikai oldalak leírásaiból.

Paprika
A magyarok mindent pirospaprikával esznek, melynek számos fatája létezik. Elképzelhetetlen az a ház, melynek udvarán ne termesztenék.

Sose maradjon le a legizgalmasabb hírekről

Teázás
Hiába a rengeteg péksütemény és édesség, a magyarok alig isznak teát. Vagy ha igen, csak akkor ha betegek.

Mindenki jár fürdőbe
Országszerte megtalálhatók a termálvizek, amit bizony alaposan ki is használnak. Ez leginkább családi kikapcsolódás, szórakozási forma a magyaroknál.

Nem félnek a hajléktalanoktól
Budapest tele van hajléktalanokkal, néhány frekventált részen kívül mindenütt ott vannak: kéregetnek, alszanak, esznek vagy isznak. Ennek nem csak gazdasági oka van, hanem összefügg a magyarság hagyományos, nomád életmódjával. Ezért sokan önként választják, hogy nem dolgoznak és az utcán élnek.

Hazafiasak
A Hősök tere emlékeztet a magyarok múltjára, de hazafiasság és társadalmi aktivitás több helyen is észlelhető. Őrzik nyelvüket a külföldi befolyás alól, emellett számos felhívás, plakát látható, mely a korrupció leküzdésére buzdít, vagy éppen politikai véleménynyilvánításra agitál.

Elkényeztetik a gyerekeiket
Mit szeretnél? – hangzik fel leggyakrabban gyerekes családoknál, a szülők igyekeznek mindent megadni gyerekeiknek. Abból indulnak ki, hogy mindenkinek megvan az egyéni fejlődési útja, tempója, így nem ciki ha késve kezdi az iskolát, vagy megismétel egy osztályt.

Mindig náluk van a személyi
Nem csak bérletvásárláskor viszik magukkal, hanem mindig, mert rendőr bármikor kérheti az okmányaikat, emellett fiataloknál alkohol vásárlása során is ellenőrzik.

Nem foglalkoznak a szokásokkal
Az időseket kivéve mindenkit tegeznek, akár ismerik, akár nem.

Megtartják a névnapokat
A születésnapot általában szűk, családi körben ünneplik, barátokat névnapra hívnak vagy akkor mennek el bulizni.

NO COMMENTS