Kozák álom – meggyes derelye

Kozák álom – meggyes derelye

430
0
SHARE

Az ismert édesség ukrán változata. Egyszerűen és gyorsan elkészíthető.
Hozzávalók:
tésztához: 3 pohár liszt, 3/4  pohár hideg víz, 2 tojás.
töltelékhez: 70 dkg meggy, 20 dkg cukor.

A meggyet kimagozzuk, lecukrozzuk, s szűrőn hagyjuk kicsepegni a levét, amelyet később a derelyéhez tálalhatunk. A lisztből, a tojásból és a vízből rugalmas tésztát gyúrunk, majd kb. 3 mm vastagra nyújtjuk. A tésztánk ne legyen túl vékony, mert a leves tölteléktől könnyen elázhat. Pohárral vagy pogácsaszaggatóval 6 cm átmérőjű lapokat készítünk, mindegyik közepébe teszünk a töltelékből, majd alaposan összenyomkodjuk a lapok szélét.

Sose maradjon le a legizgalmasabb hírekről

Forrásban levő, enyhén sós vízben kb. 6 percig főzzük a derelyét. Amikor a derelyék feljönnek a víz tetejére, leszűrjük és forrón tálaljuk. A meggyes derelyét kínálhatjuk tejföllel, tejjel, a meggy kicsöpögött levével, vagy egyszerűen porcukorral.

kozak-alom

 

NO COMMENTS