Letarolja a piacot az Uber és az orosz Yandex duója

Letarolja a piacot az Uber és az orosz Yandex duója

225
0
SHARE

Egyesítik alkalmazásaikat hat kelet-európai államban.

Évekig fej fej mellett versengett az orosz utasokért az amerikai Uber és a helyi keresőcég, a Yandex hasonló szolgáltatása, a Yandex Taxi, de most meglepő fordulat állt be.
Oroszországban ugyanis a két vállalat egyesül egy új cégben, aminek neve még nincs, de annyi biztos, hogy a többségi tulajdonosa a Yandex lesz 59,3 százalékos részesedéssel, míg az Ubernek mindössze 36,6 százalék jut, a többi részvény a munkavállalóké lesz.

Sose maradjon le a legizgalmasabb hírekről

A megállapodás kiterjed Azerbajdzsánra, Belaruszra, Kazahsztánra, Grúziára és Örményországra is.

A felhasználók számára nem lesz új alkalmazás, akár az Uber, akár a Yandex rendszerén keresztül rendelhető lesz fuvar.

Ezen túl roamingban is megegyeztek, vagyis, ha Oroszországba érkezik valaki egy olyan államból ahol működik az Uber, akkor kint is tud magának ugyanazon az alkalmazáson keresztül taxit hívni. És ugyanez fordítva: például a Londonba utazó oroszok a megszokott Yandex felületét használhatják.

A Yandex keresőcég taxialkalmazása mintegy 50 városban érhető el, és számos érdekességet is tartalmaz. Így például a járművek árkategóriába vannak sorolva, így már megrendeléskor tudunk választani különböző csomagok közül. Az alkalmazáson vagy neten keresztül leadott megrendelést mindig a legközelebbi fuvarozónak osztja ki a rendszer, ha pedig többen vannak, úgy a legjobb értékelésekkel bíró élvez elsőbbséget. Érdekesség, hogy az a rendszer gyakran ajánlatot is tesz a megrendelőnek: például ha átmegy az út túloldalára, akkor hamarabb ér oda a jármű, olcsóbb lesz a fuvar, vagy gyorsabban ér célba.

NO COMMENTS