Megháromszorozódhat a hazai földgázkitermelés

Megháromszorozódhat a hazai földgázkitermelés

187
0
SHARE

Ukrajnának nagy lehetősége van arra, hogy beruházásokat vonjon kőolaj szektorába, melynek köszönhetően megháromszorozódna földgáz kitermelésésnek mértéke ? állíjta Bertrand de Pallires, a Cadogan Petrolium főigazgatója.

A vállalat vezetőjének elmondása szerint a külföldi beruházók részvételével Ukrajnában 2030-ig a jelenlegi 20 milliárdról 60 milliárdra növelhetik a földgáz kitermelést.

Sose maradjon le a legizgalmasabb hírekről

?Ukrajna feltárt és feltáratlan lelőhelyeinek köszönhetően, illetve  a nyugati határszakaszon lévő fejlett infrastruktúrájának köszönhetően fantaszikus esélyekkel bír beruházások bevonzására? – állítja Bertrand de Pallires.

A főigazgató megjegyezte, hogy ehhez az ukrán kormánynak bizonyos lépéseket kell tennie: stabil politikai hátteret  kell biztosítania valamint ésszerű költségvetési követelményeknek megfelelően vonzó feltételeket kell biztosítania  a beruházások számára ? írja a Podrobnosti.ua internetes hírporptál.

?Ukrajna a régióban a beruházások számára a legvonzóbb országgá válhat? ? hangsúlyozta a Cadogan Petrolium főigazgatója.

Ez év márciusában az igazgató megjegyezte, hogy vállalata 2012 végén-2013 elején egy vagy két lelőhelyen megkezdi a termelést,  melyek 200-300 millió dollárnyi összeget fognak felemészteni.

A főigazgató megjegyezte, hogy még ebben az évben új lelőhelyek felkutatásába fognak kezdeni, az elkövetkezendő években pedig több mint egy milliárd dollárt fognak ebbe fektetni.

Mint ismeretes, a vállalat 2004-től már mintegy 500 millió dollárt fektetett Ukrajnába.

 

Forrás: Kárpátinfo

NO COMMENTS