Pajehali: Csajkovszkij emlékmúzeum és karácsonyfadísz készítés

Pajehali: Csajkovszkij emlékmúzeum és karácsonyfadísz készítés

377
0
SHARE

Egy jó kis kalandot szerveztünk a hétvégére, négy Moszkva melletti település érintésével.

Az út a rusbestrailways elnevezésű vasutas hagyományőrző egyesület szervezésében történt, noha egy percet sem vonatoztunk rajta, hanem csak minibuszoztunk. Az egyesület célja a vasúti közlekedés népszerűsítése, valamint a régi hagyományok ápolása, például régi-keskeny nyomtávú vasúti sínek, régi eszközök megőrzése.

Sose maradjon le a legizgalmasabb hírekről

Az esemény reggel 8-tól este 8-ig tartott, ezalatt négy Moszkva vonzáskörzetében található települést sikerült megnéznünk: Klint, Viszokovszkot, Tyerajevót és végül Jaropolecet.

Klin volt az első állomás, ahol láthattunk egy orosz Sellőt, Csajkovszkij emlékmúzeumát a Szesztra folyócska mellett, valamint betekintést nyerhettünk a klini üvegfúvó-és karácsonyfadíszgyártó üzem mindennapjaiba. Utóbbi hozta a nap fénypontját, hisz saját magunk is festhettünk karácsonyfadíszt.

Viszokovszkban megnéztünk egy, a 90-es években elhagyott óriási szövőgyárat, míg Tyerajevóban egy szép női kolostort és Lenin szobrát feleségével, Krupszkajaval egyetemben (a házaspárt a legritkább esetekben ábrázolják együtt).

További képek és érdekességek a túráról itt.

NO COMMENTS