Tánya 14) Gyurta, Szántó meg a többiek

Tánya 14) Gyurta, Szántó meg a többiek

660
0
SHARE

Nőként számomra a sportesemények csak akkor érdekesek, ha kifejezetten jó kiállású srácok (amire profi sportolók esetén akad esély), kevés ruhában izzadnak. Egy Olimpián erre az úszósrácok és vízilabdázók esetén jó lehetőség van. Feltéve, ha az adott jó testű fiatalember feje nem hasonlít egy uráli bányászéra. Ezen felül a profi sportnak csak egy igen speciális részét értem és értékelem igazán: a valódi profi sportot. Vagyis azt, amikor valaki nem közpénzből, nem feltétlenül nemzeti lobogó alatt küzd, főállásban. Tehát egy Formula 1-es pilóta, egy profi labdarúgó (abban az esetben, ha nem állami és/vagy közpénzek támogatják a csapatát és így őt, mint Magyarországon), egy profi bokszoló vagy vízilabdázó valóban érdemei szerint kereshet. A piac dönti el ugyanis, hogy az, amit csinál, mennyit ér. Ha fejlődik, egyre mélyebben nyúlnak a klubtulajdonosok és a hirdetők a zsebükbe, ha béna, mehet vissza a szalag mellé dolgozni.

Az úszók, rúdugrók, profi sétálók vagy futók és hasonszőrű társaik közpénzekből élnek és fejlődnek. Hősei lesznek egy-egy világeseménynek, miután az országos és kisebb nemzetközi megmérettetéseken kiérdemelték a szereplést. Ezért ők baromi sokat edzenek, az egész életüket és olykor az egészségüket is ráteszik erre a lapra (pusztán a megterheléssel is, doppingszerek nélkül is), hogy azután valamilyen érmet hozzanak haza és némi pénzt kapjanak az államtól. Az adott történelmi szakaszban lévő aktuális vezetés megveregeti a vállukat, együtt fotóztatja magát velük, a MI hőseinknek titulálják őket, majd próbálják őket minél inkább az adott politikai szervezetek emblémái elé tolni. Ez így van Oroszországban, ez így Magyarországon és még az Egyesült Államokban is látni hasonlót.

Sose maradjon le a legizgalmasabb hírekről

a magyar olimpiai válogatott a 2012-es londoni olimpia megnyitóján

Minden határon túl

Ennél már csak az a szebb, ha maga a sportoló kötelezi el magát egy politikai oldal mellett. Oroszországban ma mindenki Putyin-párti, az is, akit erről meg sem kérdeznek. Van, aki tényleg és van, aki csak azért, hogy előbbre jusson. De csak ésszerű határokon belül. Magyarországon ma ? ahogy két évvel korábban baloldali ? mindenki jobboldali. Még az olimpiai közvetítés alatt is népnemzeti SMS-eket olvas be egy korábbi olimpikon, tulajdonképpen vaktában, valami erdélyi magyar papig bezárólag, aki kirobbantotta a román forradalmat és rendszerváltást. Én, meg egyszerű idetelepült jöttmentként, akinek már igazán takarodnia kéne innen, mint mindenkinek, aki nem magyar, az a szerény nyomott véleményem, hogy abszurd az, amit látok.

Abszurd, hogy egy nyomorult Olimpiát nem lehet anélkül követni, hogy ne tudnám ? külföldiként! ? hogy a teljes közvetítőstáb melyik politikai oldalra húz, hogy az az olimpikon szakkommentátor, aki tök érdektelen, minden határon túlmenő SMS-ekkel bombázta a nézőket, szintén oda kapcsolódik. Vállaltan. Hogy a másik oldalon olyan szégyenletes cikkek jelennek meg, amelyben lebecsmérlik egy ember évtizedes teljesítményét, évekig tartó gyakorlását és küzdelmét csak azért, mert Fankadelivel készült fel lelkileg, illetve vállaltan jobboldali. Konkrétan képesek leírni azt, hogy túlértékelik és túl sokat foglalkoznak egy friss olimpia bajnokkal, pedig hát vannak ott mások is. Ja, csak azt nem teszik hozzá, hogy ők nem hallgatnak népnemzeti hip-hopot és nem a jobboldalra szavaznak, ezért nem is nyomja őket most a hátszél. És igazából ez bántja őket.

A végső elmebaj

Aztán felteszi az egyik legjobb hangú és legcukibb magyar kommentátor srác azt, ahogyan közvetíti Gyurta győzelmét (aki ugye szélsőjobboldali rapper zenéjével készült fel és nyíltan jobboldali) és együtt örül vele, mert ráadásul jó haverok és megígérte neki.

Szántó Dávid közvetíti Gyurta Dániel aranyérmes úszását a nappalijából

Aztán a videó alatti kommentekben megjelennek olyan szövegek, melyben hiányolják a nagyfülű srác szobájából a zsidó vallás kellékeit, utalva arra, hogy a srác zsidó származású. Ezen a ponton én, mint büdös külföldi jöttment, aki igazán eltakarodhatna már a magyarok szent földjéről, megkérdezném, hogy: Normálisak vagytok? Mindannyian? Oldaltól függetlenül?

Menjen a francba az, akik zsidózik, menjen a francba az, aki nagymagyarozik, menjen a francba az, komcsizik, libsizik, nácizik, vagy csak szimplán oltogat valakit azért, mert másképp gondolkozik, mint ő. A kommentelő, a hülye tahó újságíró, a paraszt és megosztó politikusok, a nemzeti érzelmű tömegek, az idegenszívű tömegek, a szívtelen tömegek meg az az olimpikon is, aki elcseszi a megítélését azzal, hogy valamely társadalmi csoporthoz dörgölődik. Szóval, mindannyian. Húzzatok haza a szobátokba, csukjátok be az ajtót és gondolkodjatok el azon, hogy tulajdonképpen mi ez az egész, amiben éltek. Mert hogy nem ország, nem közösség és nem társadalom, az kurva élet. És nem érdekel, hogy ki kezdte, ki folytatta és ki a nagyobb bűnös.

Senki más nem tehető felelőssé, csak ti, együttesen. Mindenki. Kivétel nélkül. Szégyelljétek magatokat magyarok, amiért sem saját magatokat, sem egymást nem tisztelitek. Sérelmekre, múltra, jövőre, üzletre, pénzre, munkára, ideológiára hivatkoztok, pedig csak tahó, bunkó gyerekekként viselkedtek egymással, mert vagy nem tanította meg nektek senki az együttélés szabályait, vagy elfelejtettétek azokat. Ennek eredményeként ez az ország lelkileg, szellemileg, társadalmilag és szociológiailag ma már csupán papíron létezik.

Tánya


Tánya vagyok egy 22 éves, Magyarországon élő ukrajnai orosz lány. Ha tetszett az írásom és szeretnél vissza-vissza térni, lájkold a POSZTINFO.hu-t a Facebookon és azonnal látni fogod, ha posztoltam valamit. : ) Ott, a linkelt bejegyzéseim alá várom a kommenteket és véleményeket, igyekszem is majd rájuk válaszolni. : )

NO COMMENTS