Tánya 15) A Pussy Riot meg az identitás

Tánya 15) A Pussy Riot meg az identitás

721
0
SHARE

Orosz vagyok. Ukrajnai, de orosz. Azért vagyok itt, mert ide hoztak. Nem megyek haza egyelőre, de majd igen. Még mielőtt valaki hazaküldene.

Rühellem a vallásokat, minden népbutítást és minden eszmét. Legyen az politikai vagy vallási. De ez a blogbejegyzés a Pussy Riotról nálam kiverte a biztosítékot.

Sose maradjon le a legizgalmasabb hírekről

Állítólag, ezen a liberális nyugaton az dívik, hogy mindent szabad, ami másokat nem bánt vagy zavar. Tehát NEM lehet bemenni egy templomba és azt kiabálni, hogy a Szűz Anya lesz szíves elűzni azt, akit mi rühellünk. Pláne nem lenge ruhában és szitkozódva. Menjenek a Kreml elé, ott még hallja is Putyin. És nem, nem viszik el a lányokat, ha oda mennek tüntetni. Tudom, mert sokat járok arra és a barátaimnak egy jelentős része moszkvai.

Mit nem akarunk

Mi nem akarunk olyan országban élni, mint Magyarország. Nem akarjuk, hogy jogászkodás módján embereket lehessen lehúzni, ki nem fizetni a munkahelyén, cégeket alapítani, amiket aztán bedöntenek, ha nem akarnak fizetni. Nem akarunk egyenjogúságért harcolni, mikor tudjuk, hogy sosem lesz senki egyenlő, ezért erre törekedni is utópisztikus. Nem akarunk a nyugati popkulturán keresztül minden nap kisebbségekkel találkozni csak azért, mert kompenzálni akarják a társadalomban MINDIG meglévő ellenszenvet a mindenkori másság iránt. Szomorú és undorító, ha valakit a bőrszíne vagy nemi identitásas miatt bántanak, de ez egy gyarló emberi tulajdonság. Az ellenszenv olyan, mint a bőrszín. Lehet ellene eszközökkel harcolni, de igazán sosem változtathatja meg senki sem.

Nem akarunk valódi versenyt, ami arról szól, hogyan szúrjunk ki a másikkal, akárcsak jogi kereteken belül is, “tisztán”, hogy nekünk legyen több pénzünk. Nem akarunk Amnesty Internationalt és TASZ-t, hogy a jogba kapaszkodva eszmékért harcoljanak, akkor is, ha a többség akarata lesz ennek az áldozata. Nem akarunk szélsőségeseket a parlamentben, jöjjön az bármely oldalról.

Nem akarjuk, hogy a tévéinkben a műsorok 95%-a amerikai vagy német műsor legyen, mégha liszensz, akkor sem. Nem akarjuk, hogy a rádióinkból zömmel angol nyelvű zene szóljon, mert nem vagyunk amerikaiak, britek és svédek sem. Nem akarjuk, hogy mindenki angolt beszéljen második nyelvként, mert nem akarjuk, hogy egyeduralkodó nyelv legyen az angol. Nem akarjuk, hogy kilóra megvegyék a külföldiek a cégeinket és mindenünket, ahogy a ti tolvajaitok is eladták mindeneteket, aztán a pénzt Svájcba meg Bahamákra vitték. Annyit, amiből az egész államadósságot két és félszer kifizethetnétek.

Így csináljuk mi

Putyin a szabadrablás után jött és elmondta minden újgazdagnak, hogy két dolgot nem lehet: 1) eladni a megszerzett vagyont külföldinek, vagy kivinni a pénzt 2) ellenkezni. Ha ő felhív egy gazdagot, hogy építsen fel egy iskolát vagy utat, az megteszi, mert nem akar Szibériába menni. Ezért választják meg.

Megtarthatja a vagyonát egy gazdag, járhat Mercivel és lehet yachtja, de engedelmeskednie kell, mert ha már annyira ügyes és leleményes volt, hogy vagyont szerzett és meg tudta tartani (!), sőt kamatoztatni (!) is azt, akkor lesz szíves az országot is építeni. Ha nem, akkor megy Hodorkovszkij után. Az, hogy ez a ti világnézetetekkel ellentétes, mi pont leszarjuk. Mert nem ti éltek nálunk. Nekünk így a jó.

Mi nem akarunk nyugatiak lenni, mint ti. Ti amióta a Kárpát-Medencébe jöttetek, kompenzáltok. Elhagytatok mindent, ami a tiétek. A rovásírástól kezdve a hiteteken át a nyelvetekig, mindent elkevertetek a környeztetekével, csak azért, hogy befogadjanak. Európaiak akartok lenni, pedig mongol ruhákban jöttetek ide. Nem ünneplitek meg a hódításaitokat, nem ünneplitek a győztes csatáitokat, Európa fosztogatását hátrafelé nyilazva. Pedig erre büszkék lehetnétek. Viszont ünneplitek mindazt, amit elbuktatok. Augusztus huszadik napját leszámítva az összes ünnepetek vereségről szól.

Most pedig egy szánott és legyőzött gyarmatként néztek magatokra, kiabálhatnak bármit a szélsőséges hülyéitek kopaszon vagy talpig-árpádsávban. Anyáztok engem, másokat, bárkit, aki ezt szóbahozza és takaradosára bíztatjátok. Csak ti nem vagytok hibásak azért, amibe kerültetek. Mindig más a hibás. A bal sors.

A nyugat világ részei akartok lenni, pedig pont úgy néznek a Brit-szigeteken dolgozó magyarokra, mint a románokra vagy lengyelekre. Ezt akartátok, megkaptátok. Mi másképp élünk. Mi nem hisszük el, hogy a szabadság valaha is eljön. Az egy illúzió. A kommunista eszme is erről szólt, aztán meg lehet nézni, mi lett belőle. Mi elfogadjuk, hogy mindig az erősebb győz. Putyin a legerősebb és legjobb koponya köztünk. Azért is választja meg mindig a nép, nagy többséggel. Aztán van néhány hülye a nagyvárosokban, értelmiség címén, aki Amerikát akar csinálni belőlünk is, de a többség orosz akar maradni.

Pussy Riot
Pussy Riot

Identitás

Jó nekünk a saját zenénk, a saját nyelvünk, a saját ábécénk, a saját hitünk és a saját Ladánk. Lehet hogy koszos, lehet hogy egyszerű, mint a faék és lehet hogy nektek ciki, de a miénk. Lehet minket barbározni, de mi célt érünk. És mindenki megjárja, aki csak egy apró darabot el akar venni tőlünk az életünkből. Nem véletlenül gyűlölnek minket annyian.

Látom nagy a gond, valami nagy baj van errefelé. Úgy tűnik, ti már elkéstetek. Legyetek hát büszkék arra, amiért harcoltatok. Összejött. Szép lassan az utolsó darabjait is elherdáltátok a saját identitásotoknak. Éljen a szabadság! Éljen a jog! Minimálbérből!

Tánya


Tánya vagyok egy 22 éves, Magyarországon élő ukrajnai orosz lány. Ha tetszett az írásom és szeretnél vissza-vissza térni, lájkold a POSZTINFO.hu-t a Facebookon és azonnal látni fogod, ha posztoltam valamit. : ) Ott, a linkelt bejegyzéseim alá várom a kommenteket és véleményeket, igyekszem is majd rájuk válaszolni. : )

NO COMMENTS