Tánya 18) ByeAlex, zsidók, trafikok, Anyák Napja

Tánya 18) ByeAlex, zsidók, trafikok, Anyák Napja

877
0
SHARE

Oroszországban ffe9e4182ce6791fbf82876ee0c1ontos napok ideje van: A Győzelem Napja és Húsvét Vasárnap. Mindkettő fontos apropója az ivásnak, de ennél is fontosabb, hogy mindkét nap arról a dologról szól, ami a nevében van. Különösen arra hívnám fel a figyelmét a kedves olvasónak, hogy az előbbin szinte minden a veteránokról szól. Merthogy még élnek jó páran, akik leküzdötték az iszonyat birodalmát, a náci Németországot.

Ezzel szemben Magyarországon nem láttam politikusokat anyukákat felköszönteni. Nem szerepeltek celebek azzal kapcsolatban, hogy ők hogyan lepik meg az anyjukat. Még a nyamvadt ByeAlex sem mesélt arról, hogy mi van az anyjával. Sőt, az ismert anyukák sem szerepeltek azzal kapcsolatban, hogy ők amúgy anyák.

Sose maradjon le a legizgalmasabb hírekről

Ezzel szemben a magyar sajtóból megtudhattam, hogy ByeAlex nem tud énekelni. Fellépett a ZP-ben és csodák csodájára kiderült, hogy nem képes rá – nem mintha sokan lettek volna rá kíváncsiak. De ezt eddig is tudtuk.

Azt is tudtuk, hogy Magyarországot választották ki a Zsidó Világkongresszus helyszínéül, ezért három napig az Intercontinental környékét hermetikusan lezárják, minden csomagot, kukát és autót ripityára szednek, ha úgy van. És általában úgy van. Aztán jön a sok türhő tahó tirpák, aki képtelen elvonatkoztatni attól a ténytől, hogy azért, mert a nyugati világ irányításáért javarészt egyébként zsidó származású emberek felelnek és néha nem tetszenek ezek eredményei, még nem lehet utálni, gyűlölni, pláne nem kiirtani olyanokat, akiknek semmi közük nincs hozzájuk. Mesélhetnék arról, hogy az örmények, akik a volt Szovjetunió „zsidói” és legalább olyan összetartó és éles elméjű nemzet, jó helyezkedési és összefogási képességekkel, mit váltanak ki sok oroszból, de nem teszem. Én ugyanis ugyanazt tudom mondani a magyaroknak, mint amit a cigányokkal kapcsolatban is gondolok: Nem utálni kéne őket, hanem tanulni tőlük. Meg kellene tanulnotok összefogni, segíteni egymást – ha épp úgy van, akkor mások kárára. Meg kellene tanulnotok pártállástól, családi kötelékektől függetlenül óvni, vigyázni, segíteni egymást, csak azért, mert mindannyian magyarok vagytok. Mert az a „fajtátok”. De mivel ennyi esze a legtöbbjének nincs, ezért sokkal egyszerűbb utálni valakiket csak azért, mert annyira ügyesen intézik a dolgaikat, hogy még a magyar miniszterelnök is meggondolja, hogy beszél hozzájuk.

Még mindig csodálkoznak emberek azon, hogy ha nagy bizniszről van szó, akkor az emberek a saját rokonaikat, családjaikat és üzletfeleiket szokták helyzetbe hozni. Biztos, hogy a „fejlett” nyugaton ez nem divat, de ez Kelet-Európa és itt ezek a szokások. Kifejezetten jó dolog azt látni, hogy emberek a saját és környezetük boldogulásáért összefognak és ha kell, ezért baromi sokat dolgoznak. Az, hogy ez korrupció, vagy szimplán a „mások” (akik nem olyan színűek, mint ők) hátrányos helyzetbe hozása, az meg egy másik tény. A hímtag jó oldalára kell születni, mondta nekem egyszer egy férfi. Én például nőként elégedett vagyok a pozíciómmal: Minden oldalnak megvan a maga öröme. Az alárendeltségnek és a dominálásnak is. Ez a játék akkor jó, ha állandóan váltogatják a szerepeket. Négyévente lehet váltogatni a pozitúrákat. Hajrá! És így minden társadalmi csoport ki lesz elégítve, ha részt vesz a közös játékban.

Az Anyák Napjáról nem sikerült sokat megtudnom. Nem derült ki, hogy ki hogyan ünnepli, hogy miért fontos ez, hogy mit adnak és kapnak egymástól ilyenkor az emberek – az életen felül. Az azonban még nekem, rohadt betelepültnek is világos, hogy mindenkit anya szült. Jobboldalit, baloldalit, zsidót, magyart, oroszt, a győztes katonát és a vesztest is. Sőt, még ByeAlexet is. Ezért nem az ő anyját fogom szidni, mikor kiáll Malmöbe azzal a semmivel, amije van – hanem azokat, akik megszavazták.

Tánya


Tánya vagyok egy 23 éves, Magyarországon élő ukrajnai orosz lány. Ha tetszett az írásom és szeretnél vissza-vissza térni, lájkold a POSZTINFO.hu-t a Facebookon és azonnal látni fogod, ha posztoltam valamit. : ) Ott, a linkelt bejegyzéseim alá várom a kommenteket és véleményeket, igyekszem is majd rájuk válaszolni. : )

NO COMMENTS