Tőzsdemanipuláció a Borussia Dortmund elleni robbantás hátterében?

Tőzsdemanipuláció a Borussia Dortmund elleni robbantás hátterében?

250
0
SHARE

Orosz gyanúsítottja van a német labdarúgó csapatot szállító busz ellen néhány napja elkövetett robbantásos támadásnak.

A német rendőrség őrizetbe vett pénteken egy 28 éves, német és orosz kettős állampolgárságú férfit, mert a Borussia Dortmund elleni robbantásos támadással vádolja  – közölte a német főügyészség. A férfit a baden-württembergi Tübingen város közelében vették őrizetbe. A hatóságok szerint a gyanúsított pénzügyi okból hajtotta végre a támadást, arra spekulált, hogy a sportklub részvényei esni fognak a merénylet után. Ennek érdekében opciós szerződést kötött a cég 15 ezer részvényére, arra számítva, hogy a robbantás következtében esni fog az árfolyam, később viszont az alacsony értéken felvásárolt papírokat jelentős haszonnal adhatja tovább.

Sose maradjon le a legizgalmasabb hírekről

Információk szerint a férfi ugyanott szállt meg, ahol a játékosok szoktak a hazai mérkőzések előtt és a szálloda jelzése alapján került a hatóságok figyelmébe. A hotel alkalmazottai gyanúsnak találták, hogy egyszerre két foglalást is eszközölt a BL negyeddöntő mindkét mérkőzésének időpontjára, amikor még nem lehetett tudni, hogy mikor lesz a hazai mérkőzés.

Furcsának találták, hogy becsekkoláskor nem fogadta el a felkínált szobát, hanem kifejezetten utcait kért (amit általában a vendégek nem szoktak). Végül pedig a robbantás után, a hotel evakuálása közben lesétált az étterembe vacsorát rendelni.

Az április 11-ei dortmundi merényletben megsebesült a csapat egyik játékosa, Marc Bartra és egy rendőr. Bartra keze eltört, meg kellett műteni, ezért heteket kell kihagynia. A mérkőzést másnapra halasztották, és a Dortmund hazai pályán kikapott a Monacótól 3-2-re, és nem is jutott tovább a BL-negyeddöntőből.

NO COMMENTS