Újrajátsszák a történelmi ukrán–magyart

Újrajátsszák a történelmi ukrán–magyart

216
0
SHARE

Május végén az 1992-es Ukrajna–Magyarország válogatott mérkőzés emlékére öregfiúk találkozót rendeznek a két ország akkori tagjainak szereplésével Ungváron, az ukrán válogatott valaha volt első hivatalos mérkőzésének helyszínén.

A 3-1-es magyar győzelemmel végződött találkozónak még abban az évben volt egy úgynevezett visszavágója Nyíregyházán, amelyet ugyancsak a magyar válogatott nyert meg 2-1-re, de azóta, vagyis 25 éve, a két válogatott sem barátságos, sem hivatalos mérkőzésen nem lépett pályára egymással.

Sose maradjon le a legizgalmasabb hírekről

A tervek szerint az öregfiúk találkozóra május 30-án kerülne sor az ungvári Avangard stadionban, a magyar válogatott kapitányaként Gellei Imre, egykori szövetségi kapitány működne közre.

Végezetül álljon itt az 1992-ben lejátszott két meccs jegyzőkönyve.

1992. április 29.
Ukrajna–Magyarország 1–3

Ungvár, 11 000 néző. Vezette: Zsuk (Aldis, Pjanik, fehéroroszok).
UKRAJNA: Kutyepov – Luzsuij, Nyikiforov, Bezsenar – Kovalec, Pogogyin, Selepnyickij, Cimbalar, Tretyak – Scserbakov, Szalenko.
MAGYARORSZÁG: Brockhauser – Telek – Limperger, Lőrincz – Mónos, Sallói, Lipcsei, Márton, Simon – Kiprich, Vincze.
CSERE: Pogogyin helyett Szak az 56., Szalenko helyett Gecko a 60., Limperger helyett Balog Tibor a 60., Scserbakov helyett Guszev a 70., Sallói helyett Pisont a 75., Márton helyett Illés a 83., Lőrincz helyett Kovács E. a 86., Brockhauser helyett Balogh Tamás a 89. percben.
GÓLSZERZŐ: Sallói a 62., Kiprich a 68., Kiprich (11-esből) a 84., Gecko a 92. percben.
SÁRGA LAP: Mónos a 19., Sallói a 20., Kovalec a 72. percben.

1992. augusztus 26.
Magyarország–Ukrajna 2–1

Nyíregyháza, 15 000 néző. Vezette: Streng (Julian, Florin) (mindhárom román).
MAGYARORSZÁG: Petry – Disztl – Lipcsei, Cseh – Nagy T., Pisont, Bognár Gy., Limperger, Lőrincz – Fischer, Kovács K. Szövetségi kapitány: Jenei Imre.
UKRAJNA: Pomazun – Jugyin, Dragunov, Smatovalenko – Dudnik, Annenko, Cvejba, Gudinenko, Cimbalar – Prizetko, Leonyenko. Szövetségi kapitány: Viktor Prokopenko.
CSERE: Petry helyett Balogh T. a 21., Fischer helyett Kámán, Lőrincz helyett Véber, mindketten a szünetben, Dudnik helyett Nyikiforov, Gudinenko helyett Kasztornij, mindketten a 60., Cimbalar helyett Kandaurov a 64., Prizetko helyett Guszev a 67., Bognár helyett Sallói a 63., Limperger helyett Márton a 81., Smatovalenko helyett Szak a 89. percben.
GÓLSZERZŐ: Gudinenko a 33., Kovács K. a 81., Nagy T. a 92. percben.
KIÁLLÍTVA: Leonyenko az 57. percben.

 

NO COMMENTS