Ukrajna: Betiltották az orosz közösségi oldalakat

Ukrajna: Betiltották az orosz közösségi oldalakat

306
0
SHARE

Ukrajna öt legnépszerűbb weboldala közül hármat elérhetetlenné tesznek három évre. Petro Porosenko ukrán elnök rendelettel tiltotta le a hozzáférést Ukrajnában a Vkontakte és az Odnoklassniki orosz közösségi portálokhoz, valamint a Yandex internetes keresőhöz.

Az Oroszország elleni szankciók bővítéséről szóló elnöki rendelet kedden jelent meg az elnöki hivatal honlapján. A dokumentum szerint az említett internetes oldalak három évig nem lesznek elérhetők Ukrajnában.

Sose maradjon le a legizgalmasabb hírekről

Ugyancsak hozzáférhetetlenné teszik az országban a Mail.ru levelező, a Kinopoiszk filmkereső weboldalakat, valamint a Kaspersky Lab és a DrWeb víruskeresőket.

A Vkontakte a legnagyobb európai közösségi oldal, 2017 elején 410 millió regisztrált felhasználója volt. Ukrajna mellett Oroszország és Belarusz leglátogatottabb oldala, az “orosz Facebooknak” is nevezik. Kazahsztánban a második legnépszerűbb oldal, de szinte minden országban, ahol jelentős orosz kisebbség él, szerepel az első tízben.
Az Odnoklassnikire 200 millió felhasználó regisztrált, naponta 45 millióan látogatják, ebből 5 millióan Ukrajnából. Ott a negyedik legnépszerűbb oldal, Oroszországban pedig a hetedik.
A Yandex a legnépszerűbb kereső Oroszországban, és a második legnépszerűbb Ukrajnában a Google mögött.

NO COMMENTS