Ungvár torta

Ungvár torta

1040
0
SHARE

Valentin Shtefanyo helybéli cukrász a kárpátaljai édesség kitalálója. Testvérével a Kijevi torta újragondolásával készítették el az új receptet. Shtefanyo szíve szerint sokat változtatna a recepten, de a vásárlóközönség éppen ezt a fajta torták szereti és keresi.

Az Ungvár tortát 2011 januárjában mutatták be, akkor naponta ötven darabot készítettek belőle, most havonta hatezret adnak el. Egy torta 400 grammot nyom és 5-6 személynek elegendő.

Sose maradjon le a legizgalmasabb hírekről

A torta alapja erdei mogyoró, tojásfehérje, cukor és kukoricakeményítő. Az ebből készült habot formákba töltik és 2,5 órán át 120 Celsius fokon szárítják, ez adja a torta alapját.
A titok a mousse elkészítésében rejlik, melyről csak annyit lehet tudni, hogy sűrített tejből, vajból és tejszínből készül. Három réteg tortaalap és három réteg krém kerül egymásra, így készül el az Ungvár torta.

A legfelső rétegre az ungvári görög katolikus székesegyház vagy más helyi nevezetesség képét szórják csokoládéból, mivel a cukrászmester azt szeretné, hogy a torta szorosan kapcsolódjon Ungvárhoz.

A Shtefanyo cukrászdában meg is kóstolhatják az Ungvár tortát (a vár alatt a görög-katolikus székesegyház mellett találják meg)

NO COMMENTS