Visszavonul a KO-király!

Visszavonul a KO-király!

37
0
SHARE

A korábbi nehézsúlyú ökölvívó világbajnok, Vlagyimir Klicsko befejezte pályafutását.

Anthony Joshua áprilisban a Wembleyben TKO-val legyőzte Klicskót a tizenegyedik menetben, ezzel megvédte az IBF világbajnoki címét, és megszerezte a WBA és az IBO nehézsúlyú világbajnoki övét is. A visszavágó november 11-ére volt tervezve Las Vegasba, igaz, hivatalos szerződés még nem volt aláírva az összecsapásra. Már nem is lesz: az ukrán menedzsmentjén keresztül és saját honlapján is bejelentette, hogy felhagy a boksszal.

Sose maradjon le a legizgalmasabb hírekről

A 41 éves kétszeres nehézsúlyú világbajnok 69 mérkőzést bunyózott profiként, a mérlege 64 győzelem (53 KO), 5 vereség.

Amatőrként és profiként is mindent elértem, amiről álmodtam, és most belevágok sportkarrierem következő fejezetébe írja közleményében Vlagyimir Klicsko. Sosem gondoltam volna, hogy ilyen hosszú és rendkívül sikeres karrierem lesz. Néhány hétig eltartott, mire meghoztam a döntésemet. Hálás vagyok mindenkinek, aki támogatott engem. Különösen a családomnak, a csapatomnak és a szurkolóimnak.

Klicsko 1996-ban Atlantában olimpiai bajnok lett, majd profinak állt. Első világbajnoki címét 2000-ben nyerte Chris Bryd ellen. Aztán 2003-ban (Corrie Sanders ellen) és 2004-ben (Lamon Brewster ellen) is vereséget szenvedett, majd 2006-ban visszaszerezte világbajnoki övét, megint csak Byrdet legyőzve – ezt követően kilenc évig veretlen maradt, 2015 novemberében Tyson Fury gyűrte le.

Az ifjabb Klicsko fivér 2006–2015-ig folyamatosan, egészen pontosan 9 év, 7 hónap és 6 napon át világbajnok volt előbb kettő (IBO, IBF) majd három (WBO) végül négy (WBA) nagy szervezetnél is. Ez minden idők második leghosszabb világbajnoki szériája nehézsúlyban Joe Louis mögött.

NO COMMENTS